Dubbla handfat i badrummet

Dubbla handfat i badrummet med två kranar samt lika många duschar gör att morgontoaletten går lekande fort för hela familjen. Dessutom är det snyggt och ser fräscht ut.

Effektivitet och funktionalitet är ledorden när det handlar om att installera dubbla handfat. Allt kommer bli så mycket enklare för familjen, inte minst under de där hetsiga timmarna på morgonen när det är trängsel och alla ska duscha, borsta tänderna, raka sig och sminka sig inför den stundande dagen.

Infällt handfat en smidig variant

En snygg och praktisk variant av dubbla handfat är så kallade infällt handfat. De kan även komma i singelformat, men här väljer vi att fokusera på den dubbla varianten. Detta handfat är tillverkat för att byggas in i en kommod, eller så är den anpassad för att ställas på själva kommoden eller på bänkskivan. Detta ger tillsammans ett mycket snyggt och estetiskt intryck. En nackdel med denna variant är att dessa handfat bara passar till vissa typer av kommoder. Det gör att det man inte har fullständig valfrihet när man ska köpa en kommod till handfatet. Det kan även vara problematiskt att hitta ett handfat som passar in i den gamla inskärningen om man vill ha ett nytt handfat till en gammal badrumsmöbel.

Passar perfekt i stora badrum

Dubbla handfat passar utmärkt i större badrum som ska delas av två eller flera personer. Men det är inte bara praktiskt, det är även ofta snyggt då det passar in mycket bra i ett större badrum där ett vanligt enkelhandfat kan se lite futtigt och hoptryckt.

dubbla handfat i badrummet

På dagens marknad finns det ett stort utbud dubbelhandfat i en rad olika stilar och utföranden. Gamla klassiska varianter som känns igen från 50, 60 och 70-talen och även moderna minimalistiska varianter.

Dubbla handfat kan både köpas separat eller inhandlas som ett färdigt möbelpaket med skåp och dubbelhandfat som är anpassade att passa perfekt tillsammans.

Tänk noga igenom vad ni behöver

Innan du väljer vilket dubbelhandfat som du vill ha – och som kommer att passa familjen bäst – är det bra att fundera på om du föredrar ett stort dubbelfat eller två separata hoar med ett avställningsfat i mitten.

Tänk även igenom hur mycket förvaring och avställningsytor du kommer att behöva. Har du detta på annat håll så kanske du föredrar två frihängande handfat, vill du ha förvaringen i samband med handfatet så är det bra med en kommodvariant. Avställningsytorna och mängden förvaring varierar även mycket, så kolla gärna igenom byggvaruhusens utbud noga innan du slår till. Till många dubbelhandfat finns det möjlighet att köpa till blandare och bottenventil separat.


Liknande artiklar

Smart förvaring i badrum - Enkla tips

Rengöra golvbrunn | Tips & råd

Belysning i badrum

Kompetent och trygg badrumsrenovering!
19 Aug 2020