Smart förvaring i badrum - Enkla tips

Bor man i en lägenhet, som många gör i Göteborg, är badrummet oftast inte särskilt stort. Då blir förvaring en viktig fråga. Bor man själv och är tidigt i sin bostadskarriär kanske det inte är något större problem att få plats med prylarna, men ju äldre man blir och ju fler man delar hushållet med, desto mer saker ansamlas som måste få plats någonstans. Bara en uppsättning handdukar åt en hel familj tenderar ibland att ta upp halva väggytan där de hänger. Hur löser man det på ett smidigt sätt?

”Är du inte händig eller road av hemmafix kan vi som badrumsrenoverare så klart hjälpa dig med snickerierna, men även med att hitta lösningar till ditt badrum”

Har man möjlighet att platsbygga i badrummet är det så klart den bästa lösningen för att bygga in förvaring. Är du inte händig eller road av hemmafix kan vi som badrumsrenoverare så klart hjälpa dig med snickerierna, men även med att hitta lösningar till ditt badrum. Vi har sett många smarta förvaringslösningar i våra dagar, och även själva bidragit med några.

Bygg på höjden!

Ett vanligt misstag man gör är att stirra sig blind på den begränsade golvytan och fundera över hur man bäst ska få plats med skåp och hyllor. Vårt bästa tips är i stället att titta uppåt. Bygger man på höjden har man plötsligt enormt mycket yta att röra sig med. Här kan man till exempel bygga en trapphylla på vilken man kan förvara hoprullade handdukar. Man kan också bygga en skiljevägg mellan exempelvis toaletten och övriga badrummet, i vilken man kan ha utdragbara lådor som sväljer massvis med prylar.

Bygg in fasta installationer

Det finns mycket utrymme ovanför och runt handfat, WC-stol och tvättmaskin. Genom att bygga in dessa i hyllsystem tar man tillvara på utrymmet och skapar samtidigt en mysig, ombonad känsla i badrummet.

smart förvaring i badrum

Badkaret kan man fundera över om man vill ha kvar. Själva älskar vi möjligheten att kunna ta ett bad ibland, men det är det inte alla som gör. Att ersätta badkaret med en duschkabin gör förstås mycket för att få loss yta, men man kan också bygga in badkaret och samtidigt skapa förvaringsutrymmen i inbyggnaden.

Förvaring på krokar

Elektriska apparater som hårtorkar, rakapparater och dylikt, tar oftast upp ganska mycket plats i ett badrumsskåp Här är en smart lösning att i stället förvara prylarna i varsin fin tygpåse, som man kan hänga på väggen. Det frigör plats, samtidigt som grejerna blir lättare att komma åt och dessutom ser trevliga ut där de hänger i sina små påsar.

Vi har många idéer och hjälper dig gärna

Det här är så klart bara några av de lösningar man kan åstadkomma på en begränsad yta. Som badrumsrenoverare hjälper vi dig gärna med att bygga om badrummet för att få till bättre förvaring. Vi kan erbjuda dig hjälp hela vägen från planering till färdigt resultat och bidra med lösningar du själ kanske inte tänkt på. Kontakta oss om du är intresserad av hur vi kan hjälpa dig med att bygga om eller renovera ditt badrum!

Kompetent och trygg badrumsrenovering!
26 Apr 2018