Senaste trenderna inom handfat

De flesta detaljer som finns i badrummet är något som du förmodligen använder dagligen. Duschen, toaletten och handfatet är tre typiska exempel på sådana. Samtliga dessa går att välja med större omsorg och genom lösningar som skiljer sig från mängden. Det handlar om relativt enkla vägar för att skapa ett mer unikt badrum - som på köpet blir personligt och som säger någonting om de som bor i bostaden i fråga. Här ska vi titta närmare på de senaste trenderna inom handfat och förhoppningsvis ge lite tips och inspiration kring dessa.

Byta handfat - ett billigt sätt att förändra

Att renovera ett badrum från grunden kostar pengar och handlar om en ganska rejäl investering sett till tiden man lägger ner. Som familj får man vara beredd på att leva i kappsäck ett tag och man får vänja sig vid en tid av obekvämlighet och oljud.

handfat i badrum

Är du i behov av en förändring där du känner att du, så att säga, kört fast och vill ha någonting nytt i badrummet så kan det vara en bättre - och betydligt billigare - lösning att byta blandare och sätta ett nytt handfat på plats. Handfatet spelar en central roll i vilket badrum som helst och drar direkt till sig uppmärksamhet. Det är en billig förändring som ger stor effekt.

Inspiration och trender för handfat

Om vi tittar lite närmare på vilka trender som är extra heta i år så ser ett litet axplock ut som följer:

  • Minimalistiskt: Less is more - i badrummet är detta mer gångbart än någon annanstans. Speciellt i mindre badrum som lätt kan upplevas som röriga och oorganiserade om det finns för mycket prylar och saker i omlopp. Med ett handfat i en mer minimalistiskt stil så handlar det om ett vägghängt, sobert sådant där du inte kan ställa någonting - tandborste, tandkräm och andra saker får du hitta annat utrymme för - då kanterna på handfatet ska vara smala. En elegand lösning som direkt drar till sig uppmärksamhet och placerar sig i centrum.

  • Koppar och svart färg: Måste ett handfat vara vitt? Definitivt inte. Faktum är att några av de hetare trenderna idag handlar om färg snarare än om form. Svart är - liksom vitt - en tacksam för att matcha annan interiör emot och koppar är ett tydligt exempel på ett material som gifter sig med en mörkare skala. Svart handfat och synliga kopparrör/kopparkran blir väldigt iögonfallande.

  • Pasteller: Trenden om ljusa pastellfärger - rosa, blått, mintgrönt - sträcker sig inte bara till väggar och klädesplagg. Nej, även i badrummet så är detta numera också en populär skala att vända sig mot. Vågar du blanda - ett ljusrosa handfat med exempelvis en ljusblå bänk - så blir resultatet väldigt personligt och unikt. Tänk dock på att det kan bli lite väl sockersött. Bryt gärna av med exempelvis en robust träbänk där ni kan lägga badlakan på.

  • Helgjutet: Betong har varit ett tacksamt material att använda sett till att många söker efter en mer industriell känsla och touch i sin inredning. Badrummet är inget undantag. Det är möjligt att gjuta ett handfat - och arbetsbänk - till badrummet. Det ger en ruffigare känsla och lite bohemiskt intryck - tänk ett badrum på Chelsea Hotel i New York. Plocka fram den inre konstnärssjälen. Glöm dock inte att impregnera betongen och tänk på att det kan bli dyrt att ta hjälp. Gör du det på egen hand - vilket är möjligt, men som kräver viss träning - så är det betydligt billigare.

Kompetent och trygg badrumsrenovering!
2 Aug 2018