Inredningstrender badrum 2019

Det är alltid vanskligt att titta i en spåkula och försöka tyda vad framtiden har i sitt sköte. Men, så här en vecka innan Persbrandt ringer i klockorna och år 2018 övergår i 2019 kan vi ändå kosta på oss att försöka tyda tecknen.

"Den första tydliga trenden som går att skönja har, så att säga, redan gått igenom den övriga bostaden. Under några år så har vi valt naturliga material och inrett med en färgskala som utgått från naturens palett."

Den frågan vi ställer oss - och som vi ska försöka svara på - är följande: vilka inredningstrender för badrum kommer vi att se under 2019? Här är några som, enligt oss, kommer att synas och som kanske passar bra i ditt nya badrum?

Naturen tar plats i badrummet

Färgerna är avskalade och gärna i grått, beige eller brunt - även grönt kommer att tilltala många. Vita nyanser - gärna i äggskal - löper som en röd tråd genom badrummet och inreder man med ton i ton så kommer mjuka övergångar mellan färgerna att skapas automatiskt. Trä är ett material som kommer att synas i många badrum och likaså sten och betong. Komplettera med många prunkande växter och du får en harmonisk och avkopplande plats.

badrum med inslag från naturen

Naturen till trots så är det inget omodernt badrum. Tvärtom; den nya tekniken - inbyggda ljuskällor, golvvärme, högtalare, moderna och tekniska blandare och integrerad förvaring - finns fortfarande; men den tar inte plats eller stjäl rampljus från naturen - det handlar om samspel och symbios mellan teknik och natur.

Att naturen får en plats i badrummet är en naturlig följd av hur många idag lever sina liv. Vi stressar oss igenom tillvaron och behöver i och med detta hitta tillfällen och platser för återhämtning. Vad kan då egentligen vara bättre än det egna badrummet?

Det urbana badrummet ger en känsla av storstadspuls

Det andra trendiga badrummet är det direkt motsatta. I detta spelar staden en nyckelroll. Formerna på kakel och klinkers har sina arkitektoniska förebilder i skyskrapor och glas och stål har självklara nyckelroller. Det urbana badrummet bjuder på spännande lösningar och utgår till stor del från funktionalismens ideér. Var sak har sin plats och varje detalj fyller ett tydligt syfte.

De färger som dominerar är blått och grått. Växter ska ha en självklar plats och ge syre och mjukhet till det hårda i badrummet. Tänk Central Park i New York. Du kan med fördel välja att ytterligare tona ned den ruffiga storstadskänslan genom textilier i form av mattor och handdukar.

Belysningen ska integreras i badrummet och vara möjligt att styra efter sina egna behov. Högtalare kan finnas - tillsammans med led-lampor - inbyggda i kommoden. Har du en mindre yta att jobba med så kan speglar skapa illusionen Den här stilen kommer att slå stort 2019, det lovar vi.

Det fantasifulla badrummet leker med verkligheten

Fler färger, fler starka färger som verkligen tar plats och som verkligen skjuter ut - det är nyckeln i det futuristiska och fantasifulla badrummet. Puderrosa, persiko, körsbär och mullbär; samtliga nyanser som skapar lekfullhet, sensualitet och som ger en vågad elegans på samma gång.

Formen på kakel och klinkers ska inte följa gängse lösningar utan gärna vara udda - åttakantiga, runda, spetsiga - gärna olika mot varandra. Större klinkers på golvet kan varvas med små kakelplattor på en vägg. Det eggar fantasin och det skapar härliga kontraster som kombinerat med textilier, mjuka möbler - gärna sammet - och mycket lösningar i glas skapar en trivsam plast. Det här badrummet är modernt, sofistikerat och smart - lampor och andra nödvändigheter byggs in i exempelvis tak och kommoder - och det passar kanske inte alla; men det är definitivt ett badrum som får folk att haja till och fundera över vad som är möjligt och inte.

Kompetent och trygg badrumsrenovering!
8 Jan 2019