Badrumsrenovering | Tips när du anlitar hantverkare

Anlita hantverkare inför en badrumsrenovering – skriv avtal, prata med tidigare kunder, kolla referenser – här tipsar vi om vad du bör tänka på när du ska ta hjälp att fixa badrummet.

 

Behöver du hjälp att fixa läckan i badrummet eller är du less på din gamla toalettskrubb och behöver ett helt nytt badrum? 

Första steget är förstås att hitta en kompetent hantverkare med kunskaper och erfarenhet från våtrumsarbeten. Sök på webben eller fråga vänner och bekanta om referenser. En rekommendation från någon du litar på är i de flesta fall en stabil metod att hitta rätt, är grannen nöjd så är chansen stor att du också blir det.

Om du fortfarande är osäker, be om att få titta på något eller några av hantverkarens arbeten inom badrumsrenovering. En hantverkare som inte låter dig titta på referensarbeten är inte att lita på!

Ta in flera anbud och känn efter

Innan du väljer vilken firma du vill ha till ditt badrum, ta in flera olika anbud och jämför! Tänk också på att inte bara låta priset styra, de viktigaste är att du hittar en kompetent yrkesman som kan utföra ett kompetent arbete i badrummet. Våtrumskompetens är givetvis centralt annars riskerar du att drabbas av fuktskador och anda problem. 

Har firman du kontaktar en ansvarsförsäkring? Det skapar trygghet och är ofta ett krav för att vara med i de olika branschföreningarna. Varning utfärdas för hantverkare som ber om förskott för att åka och skaffa material eller kräver delbetalningar för olika delar av projektet. Här är det stor risk för oväntade extrakostnader på fakturan.  

Viktigt är att  skriva ett avtal med hantverkaren innan arbetet med badrumsrenoveringen drar igång. På det sättet undviker ni missförstånd och det blir lättare för dig att få rätt om du gör en reklamation på eventuella fel. 

Var tydligt med exakt vad du vill att din badrumsrenovering ska innebära. Se till att även ha ett start- och slutdatum i kontraktet.

Fast eller rörligt pris

Se även till att det på ett tydligt och klart sätt anges om arbetet ska utföras till fast pris eller på löpande räkning. Om du väljer timpris så rekommenderar vi att du skriver in en högsta kostnad. Annars riskerar priset att rusa i höjden. 

Det går förstås även att ha delar av priset fast och andra delar löpande. Även ett eventuellt ROT-avdraget ska även finnas angivet i kontraktet. Det måste du göra upp om med hantverkaren redan innan han inleder arbetet med din badrumsrenovering.

Kompetent och trygg badrumsrenovering!
13 Apr 2018