Badkar med tassar – stort test

Badkar med tassar - stort test. Är du en av alla dem som hellre kryper ned i ett varmt bad snarare än att ställa dig i duschen? Ställer du samtidigt höga krav på inredning och design i ditt badrum? I så fall kan ett badkar med tassar definitivt vara värt att överväga. Vi ska gå igenom lite kring detta alternativ.

Att kunna krypa ner i ett varmt bad, fullt av skum och välgörande saker som exempelvis oljor är en ynnest. Det är en lyx som idag också är mer välbehövlig än någonsin tidigare. Idag är stressen påtaglig för många - både i arbetslivet och i vardagen. Där blir de få chanser man har till avslappning, själslig rekreation och klassisk egentid väsentliga och något som man måste ta tillvara på.

Att kunna låsa dörren till badrummet, lämna mobilen utanför, tända ljus och krypa ner i badet blir som ett besök på ett spa - men i det egna hemmet. Det är därför lätt att förstå varför många - i samband med en badrumsrenovering - väljer ett badkar framför en dusch.

Många val att göra gällande badkar

Det handlar emellertid inte om något enkelt val att göra. Badkar idag kommer i olika former, i olika storlekar, i olika färger, i olika material och med olika funktioner. Att badkar exempelvis kan vara stående direkt på golvet eller stå på tassar är ytterligare något som kan försvåra valet.

Det absolut svåraste handlar emellertid om att hitta ett badkar som passar det egna badrummet. Få har lyxen att kunna välja och vraka som en följd av att man har en i det närmaste obegränsad yta att röra sig med. De flesta har, tvärtom, ganska små ytor till sitt förfogande; vilket gör urvalet av badkar ganska begränsat. 

En annan sak att tänka över gäller huruvida badkaret ska byggas in eller om det ska vara fristående. Till detta ska man även vara på det klara med var i rummet badkaret ska placeras och - om man hittat en bra plats - hur den placeringen fungerar i förhållande till golvbrunnen. Var ska blandaren sitta är ytterligare en fråga att tänka på.

Badkar med tassar - klassiska och bekväma

Ett fristående badkar med tassar är ett val som faller många i smaken. Det finns också många fördelar med detta val. En sådan är att badkar med tassar kan placeras i både mindre- och i större badrum.

Det finns många olika storlekar och det möjliggör att både personen i en mindre bostadsrätt såväl som personen som bor i en större villa kan få ett badkar med tassar att passa in. I det senare så syns också en tydlig trend där badkaret centreras och hamnar i blickfånget - gärna då med en elegant lampa, modell större, placerad ovanför. Det ger ett pampigt intryck som verkligen skapar en personlig och intressant atmosfär.

Mindre badrum kan med fördel se att badkaret är av sittmodell. Dessa finns med tassar och de är - den ringa storleken till trots - ytterst bekväma att krypa ner i. Med en fördel för dig som gärna läser en bok i samband med badet dessutom.

Ställbara tassar är viktigt

Tassarnas utformning är - liksom badkaren - väldigt varierande. Det finns de klassiska lejontassarna som lämnar ett mer elegant intryck. Det finns mer rundade och modernistiska former på tassarna som kan passa för vissa inredningsstilar - och likaså kan man även välja mellan olika material och färger på sina tassar. Det senare kan innebära en enhetlig stil där tassarna är i samma kulör som badkaret. Men, det kan även innebära att du, på ett spektakulärt sätt, bryter av med en helt annan färg.

En viktig detalj är att tassarna ska vara ställbara. Många badrum har lite skeva och den skevheten avslöjas obönhörligt av ett badkar med tassar. Dessutom finns alltid en lutning mot golvbrunn att ta hänsyn till. Ställbara tassar gör att du slipper oroa dig för detta. Ditt badkar kommer att stå rakt - oavsett lutning på golvet. Kolla detta innan.

Vårt test - tre badkar var bäst

I vårt test av badkar med tassar så stack tre stycken modeller ut och skiljde sig från mängden. Vi ska tillägga att de allra flesta badkar höll god klass och att vår personliga smak fick spela en stor roll i avgörandet. Troligt är därför att du säkerligen kan ha stor nytta av det val du gör av badkar med tassar även om du väljer en modell som inte letat sig in bland våra favoriter.

Tänk dock på att provsitta badkaret innan så att det verkligen känns bra också. Att det ser bra ut är en fördel, med det viktigaste är ändå komforten.

På Tredjeplats - Bathlife Tassbadkar Chill

Bathlife är en tillverkare som verkligen lyckats med sina produkter. Utöver denna modell så har nämligen ytterligare en sådan letat sig in på vår lista. Chill har en begränsad längd, men lyckas ändå med konststycket att kännas extremt rymligt och komfortabelt. Den ringa storleken gör att karet passar i de flesta badrum. Och: vilka eleganta tassar! Här kan du läsa mer om produkten.

På Andraplats - Bathlife Tassbadkar Ideal

Ett snyggt, sobert och estetiskt tilltalande tassbadkar där de exceptionellt vackra lejontassarna var avgörande för den höga placeringen. Att dessa tassar går att välja mellan guld, krom, svart eller mässing - samt att de är ställbara - är ytterligare fördelar. Bathlife Tassbadkar Ideal kan du beställa här.

På Förstaplats - The Swale Cast Iron Bathtub

Ohotad etta och av de enkla skälen att det är ett badkar som lyckas med konstycket att vara till lika delar elegant som modernt, klassiskt som spännande och roligt. Det passar kanske inte alla - men i badrum med lite yta så skulle vi säga att det kommer att addera både grädde på moset och prickar över diverse I:n. Kostnaden är ett stort minus, likaså tillgängligheten - ännu finns ingen svensk återförsäljare. Vi bortser dock från detta. Det Här är vår solklara vinnare.

Kompetent och trygg badrumsrenovering!
19 Jan 2021